Napaleon
Kerakli maxsulotlar
250 g sariyog' yoki sifati yaxshi margarin
1 ta tuhum
2-3 stakan un
60 ml suv
1 chimdim tuz
Kremiga
1 bonka sgushonka
200 gr sariyog'
Vanilin
Har bir qavatini pishirish uchun qog'oz
1. 60 ml suvga , 1 ta tuhumni solib , sekinlik bilan aralashtiramiz
2. 1 stakan unga,1chimdim tuz solib, tuhumli aralashmani quyamiz
3. Aralashmadan hamir qoramiz. Hamir qo'lga yopishadigan bo'lishi kk. Agar judayam yopishqoq bo'lsa ozgina un qo'shamiz. Agar judayam quruq bb qo'lga yopishmasa ozroq suv quyamiz. Va massani yopib, chetga olib qo'yamiz
4. Alohida idishga sariyog'ni(yoki margarinni) qirg'ichdan chiqarib, 1 stakan un qo'shib, yog'li hamir qoramiz. Bu ham yopishqoq bo'ladi.
5. Kattaroq tahtaga un sepib, yog'li massani qo'yib, to'rtburchak shaklga keltiriladi, tahminan 14x18 sm kattalikda bo'ladi va shu turishida 30 minut holodilnikka qo'yiladi. Tuhumli hamir stolda turadi.
6. 30 minutdan so'ng margarinli massani olib, stolga un sepib, xohlasangiz dumaloq, hoxlasangiz to'rtburchak, hullas nima chiqsa shunday qilib yoyasizlar)) o'qlovga un sepib olish kk , bo'lmasa hamir yopishadi
7.Margarinli massani o'rtasiga tuhumli massani solamiz va tuhumli massani ozroq cho'zamiz, so'ng 4 tarafidan margarinli massa bn yopib chiqamiz
8. Massani olib to'rtburchak
qilib yoyamiz, (yoyilvotganda chetlari yirtilsa un sepib yamab qo'yiladi
o'zbekchilik)) katta yoyish shart emas. Keyin 2ga buklaymiz va yana buklab,
tahtaga un sepib 20 daqiqaga holodilnikka qo'yamiz.
9. 20 daqiqadan so'ng massani olamiz, Massa endi umuman boshqacha mayin, cho'ziluvchan bo'ladi. katta to'rtburchak qilish shart emas. 2 martda buklab un sepib, massani yana holodilnikka 10 minutga qo'yamiz
10. Massa tekis bo'lmasligi, chetlari qotishi mumkin bu norma! Duhofkani maksimumga yoqib qo'yamiz.2 ta qog'oz tayyorlaymiz pishirishga, biri pishayotganda, ikkinchisi yoyish uchun kk boladi, hamirni 4 ga bo'lamiz
11. Hamirni tagi ko'rinadigan daraja bo'lguncha to'rtburchak qilib yoyamiz. Vilka bn teshib chiqamiz. Agar vilka bn teshilmasa ular shishib, xomiladirga o'xshab qoladi :D agar teshiklari ko'payib ketsa , yumshoq bb qoladi, qavat qavat bo'lmiydi, shuni uchun orasini 7-9 sm uzoqlikda qilib teshib chiqamiz. Birini duhofkaga qo'yganda , ikkinchisini yoyib turamiz.
12. Qizigan duhofkaga solgandan so'ng 220ga tushiramiz, 5 daqiqada pishadi. Kimga qanaqa rangi yoqsa shu rangga kelganda duhofkadan olishi mumkin.
13. 1 ta rossiskiy, sifati yaxshi molokoni olib, unga 200 g sariyog' va 1 ta vanilin qo'shib. Mikserda yaxshilab aralashtiramiz ( blenderda ham qilsa bo'ladi) o'tib ketsa chiriydi, ehtiyot bo'linglar !
14. Ustiga urvoq sepish un chetlarini kesib olamiz. Hammasini bir xil qilishga harakat qilamiz.So'ng eng kattasini tagiga, eng chiroylisini ustiga, eng qo'rqinchlisini o'rtasiga qo'yib chiqamiz krem bilan :-D
15. Kremni juda ehtiyotlik bn suramiz, dumaloq shishib chiqqanlarni yormaslikka harakat qilamiz. Qavatlarini ustma ust qo'yayotganda ularni bosmaymiz. Faqatgina eng ohirgi qavatni krem surtmasdan ozginagina bosish mn.
napaleon tayyor. Yoqimli ishtaha9. 20 daqiqadan so'ng massani olamiz, Massa endi umuman boshqacha mayin, cho'ziluvchan bo'ladi. katta to'rtburchak qilish shart emas. 2 martda buklab un sepib, massani yana holodilnikka 10 minutga qo'yamiz
10. Massa tekis bo'lmasligi, chetlari qotishi mumkin bu norma! Duhofkani maksimumga yoqib qo'yamiz.2 ta qog'oz tayyorlaymiz pishirishga, biri pishayotganda, ikkinchisi yoyish uchun kk boladi, hamirni 4 ga bo'lamiz
11. Hamirni tagi ko'rinadigan daraja bo'lguncha to'rtburchak qilib yoyamiz. Vilka bn teshib chiqamiz. Agar vilka bn teshilmasa ular shishib, xomiladirga o'xshab qoladi :D agar teshiklari ko'payib ketsa , yumshoq bb qoladi, qavat qavat bo'lmiydi, shuni uchun orasini 7-9 sm uzoqlikda qilib teshib chiqamiz. Birini duhofkaga qo'yganda , ikkinchisini yoyib turamiz.
12. Qizigan duhofkaga solgandan so'ng 220ga tushiramiz, 5 daqiqada pishadi. Kimga qanaqa rangi yoqsa shu rangga kelganda duhofkadan olishi mumkin.
13. 1 ta rossiskiy, sifati yaxshi molokoni olib, unga 200 g sariyog' va 1 ta vanilin qo'shib. Mikserda yaxshilab aralashtiramiz ( blenderda ham qilsa bo'ladi) o'tib ketsa chiriydi, ehtiyot bo'linglar !
14. Ustiga urvoq sepish un chetlarini kesib olamiz. Hammasini bir xil qilishga harakat qilamiz.So'ng eng kattasini tagiga, eng chiroylisini ustiga, eng qo'rqinchlisini o'rtasiga qo'yib chiqamiz krem bilan :-D
15. Kremni juda ehtiyotlik bn suramiz, dumaloq shishib chiqqanlarni yormaslikka harakat qilamiz. Qavatlarini ustma ust qo'yayotganda ularni bosmaymiz. Faqatgina eng ohirgi qavatni krem surtmasdan ozginagina bosish mn.
Комментариев нет:
Отправить комментарий