Olmaxo'rlar uchun noodatiy, ajoyib pirog ekan. Juda yumshoq va mazali bo'lar ekan. Albatta tayyorlab ko'ring
Kerakli mahsulotlar:
Kerakli mahsulotlar:
200 gr margarin (sariyog')
3-4 st un (yumshoq hamir bo'lguncha)
200 gr Smetana (men qaymoq soldim)
100-150 gr shakar (1 osh qoshiq shakar 25 gr. shunga
ko'ra 6 osh qoshiq shakar yetadi)
2 ta tuhum
0.5 choy qoshiq soda
vanilin
8 ta olma
1 choy qoshiq korritsa (men solmadim)
shakar upasi
ta’bga ko’ra yong’oq , mayiz ham solsa bo’ladi
(hoxishingiz)
Tayyorlanish jarayoni:
Idishga tuhum, qaymoq, shakar va vanilin solib
aralashtiriladi
Alohida idishga margarinni qirg’ichdan
chiqarib
Un bilan uvalanadi
Ustiga qaymoqli massani qo’shib, yumshoq hamir qoriladi
2 bo’lakka bo’lib , holodilnikka
tindirishga qo’yiladi
Hamir tinguncha, olmalarni tozalab
turiladi
Tingan hamir listga yoyiladi
Ustidan olmalar terib chiqiladi.
Men yong’oq ham maydalab soldim. Olmalar biroz nordonroq ekan, shu sabab
chakchakdan qolgan asalli sirob bor edi, shuni olmalarni ustidan surib chiqdim. (olma nordon bo’lsa asal surish yoki shakar sepish ham mumkn)
Ustidan ikkinchi hamir bilan
yopiladi
180 darajada qizigan duhofkaga 40
daqiqa davomida pishirib olinadi
Pishgandan so'ng ustiga shakar upasi sepilib, kesiladi va dasturxonga tortiladi. Yoqimlimli ishtaha
Bunisi esa kesilganda
Комментариев нет:
Отправить комментарий