11/28/2015

Panna cotta




 Kerakli mahsulotlar

0.5 l qaymoq
0.5 l sut
1 st shakar
60 gr jelatin ( tovuqniki yoki molnikini)
0,5 st suv
Ranglar 


Tayyorlanish jarayoni:

🍮Jelatinni suv bn aralashtirib, vadinoy banyaga qoyamiz, 15 daqiqa



Sut , qaymoq va shakarni idishga solib gazga qoyamiz, 1 marta qaynashi bn ochiramiz


🍮Jelatin 15 daqiqadan so'ng bir hil massada, malochniy rangga kirgan b.sa tayyor bo'ladi.

🍮Jelatinni , qaymoqli massaga solamiz.

 Tayyor bo'lgan massani 3 yoki 4ga alohida kosachalarga bo'lib kerakli rangni qo'shamiz. Va qoliplarga solib muzlatkichga 15 daqiqaga qo'yamiz.

🍮15 daqiqadan song muslatkichdagini ushlab korasiz qotgan bolsa, keyingi rangni qoshasiz. Va shu tariqa davom etadi.

 Bu disert hona haroratida eriydi. Muzlatkichda turishi kk. Yeyiladigan payt chiqariladi. Mazasi marojniyga o'xshab ketadi. 
Yoqimli ishtaxa :-)


Комментариев нет: