8/21/2015

Medoviy






Kerakli mahsulotlar:
1 piyola asal
2 choy qoshiq soda
250 gr margarin yoki sariyog' (hona haroratida)
1 stakan shakar
6ta tuhum
2,5 stakan un
1 choy qoshiq razrixlitel

Kremiga
1,5 stakan sut
1,5 stakan shakar
3 osh qoshiq un ( to'la qilib, qoshiqda huddi tog'dek tursin)))
200 gr shedroe leto

Tayyorlanish jarayani
1. 1 piyola asal bilan 1 choy qoshiq sodani idishga solib, pastroq olovga gazga qo'yamiz

 
2. Massani tinmay aralashtiramiz, ko'pirib to'lib ketadi, bu norma. Iloji boricha balandroq idishga qo'yamiz


3. Kerakli rangga kelguncha qaymatamiz


4. O'zingiz xohlagan rangga kelgandan so'ng, hona haroratida erib turgan margarin ( sariyog') ni solamiz va yaxshilab aralashtirib, sovish uchun chekkaga olib qo'yamiz.


5. Alohida idishga 6 ta tuhumni sarig'idan ajratib olamiz va oqini mikserda qattiq bo'lguncha ko'pirtiramiz




6. So'ng shakarni oz ozdan solib ko'pirtiramiz, undan keyin tuhumni sarig'ini solib ko'pirtiramiz. 1 choy qoshiq sodani uksusda o'ldirib , uni ham solib yaxshilab ko'pirtiramiz




7. So'ng iligan asalli massani , tuhumli massaga qo'shib yengilgina ko'pirtirib olamiz

8. Alohida idishga un bn razrixlitelni solib, vilkada yaxshilab aralashtirib olamiz (razrixlitelni alohida, unni alohida solsangiz, pishirig'ingiz bir hil shishmaydi)


9. Oz ozdan unni solib mikserlaymiz.


10. Massa quyuq smetanaga o'xshash holda bo'lishi kk. 


11, Uni teng 3 bo'lakka bo'lamiz, 4 chi kosadagi ozginasi ustiga urvoq uchun.

12. Hamirni formaga yoyishdan avval tagiga qog'oz qo'ying, bo'lmasa yopishadi. Hamir suyuq bo'lganligi sababli formaga yoyish uchun un yoki yog' shart emas, massani formaga to'kib qoshiqda bir tekis qilib rostlab chiqiladi. o'rta olovda 12-15 daqiqada pishirib olamiz.





11. Har bir qavat shishib, vazdushniy bb chiqadi.


12. Kremi: Idishga sut, shakar, unni solib aralashtirilib baland olovga gazga qo'yiladi. Tinmay aralashtiriladi. Qaynab, quyuq holga kelgach gazdan olinadi. Sovuq suvli idishga (vannaga) qo'yilib sovutiladi. Yaxshilab sovugandan so'ng , hona haroratidagi margarin solinib avval qoshiqda yaxshilab atalanadi, so'ng mikserda 2-3 daqiqa ko'pirtiriladi. Krem tayyor :-)


Pishgan hamirni chetini bir hil kesib olinadi (urvoq un) oralariga krem surkalib, ustiga va yonlariga urvoq qilinadi. Bezatish hoxishiylarga ko'ra.
 
Yoqimli ishtaxa :-)


Bu birinchi pishirganim


Bu esa ikkinchi qilganim


Bunisi kesilganda


Комментариев нет: