Juda tez va oson tayyor bo'ladi. Mazasiga gap yo'q.
Kerakli masalliqlar:
2 pochka lavash
500gr brinza
100gr sir
1 bog' petrushka
2ta tuxum
Pista yog'i 150 gr
Sousiga:
300gr qatiq
1 bog' kashnich
1zubchik chisnok
Tayyorlanishi:
Idishga brinza va sirni qirg'ichdan o'tkiziladi
1 bog' petrushkani mayda qilib tog'rab hamma masalliqlar yaxshilar aralashtiriladi va 2 ta tuxum sarig'i ham solinadi ( yopishqoq holatga kelishi un)
2. Lavashni o'rtacha kattalikda uchburchak qilib kesib olinadi va masalliqni qo'yib huddi rogalikka o'xshab o'raladi, faqat o'rashdan avval 2 chetini ichkariga qarab o'rab olish kerak, bo'lmasa masalliqlar chiqib ketadi
3. Taoqcha uchini tuhumni oqi bn yopishtiriladi. Zich qilib o'rash lozim.
4. Tayyor toyoqchalarga suv purkab yog'ga solinadi. ( suv purkashdan maqsad xrustyashiy bo'ladi) orqa oldini o'girib pishirib olinadi.
Sous
Kashnich yoki zelin, chisnok mayda to'g'rab, qatiq, tuz va ozgina suv bn aralashtiriladi. Va lavashli tayoqchalar bn yeyiladi. ( bu palochka sousi bn mazaliii)))
P.s : lavashni hamiri 10 minutdan ortiq ochiq havoda tursa qotib qolishi mumkin)) paketga solib qo'ying :-)
Yoqimli ishtaxa :-)
Комментариев нет:
Отправить комментарий