8/23/2015

Baqlajonli Zapikanka



1. 2 ta baqlajonni ingichka qilib kesib olamiz yoki rasmdagi qirg'ichdan ham ingichka chiqazsa bo'ladi. Har biriga ozroqdan tuz sepib 15 minutga qo'yib qo'yamiz. Suvi chiqadi, suvini hoxlasangiz to'king, hoxlasangiz quruq salfetkaga shimdirib oling


2. 300-400 gr farshga , 1 ta kichikroq piyoz solib, perets, tuz bn tamini rostlab, rasmdagidek shakl yasaladi. Song baqlajonni uchiga qo'yilib o'raladi






3. Ruletchalarni formaga terib chiqamiz


4. Sousiga. 2 ta pomidorni po'stidan ajratib, yarimta qizil balgarskiy, 1 zubchik chisnok, tuz solib, blenderga qo'yamiz. Pyure holatiga keganda to'htatib , ruletni ustidan quyamiz. Suvi chiqadi, hoxlasangiz to'king, hoxishingiz. 200 ° C qizdirilgan duhofkaga 40 minutgaa qo'yamiz


5. 40 minutdan so'ng olib hoxlasangiz ustiga sir seping va 10 daqiqa yana duhofkaga qo'ying. Meni sirim yaxshi emas ekan, erib ketmadi. Ammo sirligi mazaliroq ekan. Shu bilan tayyor . Hoxishingizga ko'ra bezatasizlar .
 
Yoqimli ishtaha
😊


Комментариев нет: